Recept

Pečená jehněčí kýta na česneku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41721

Ingredience

1000 g Jehněčí kýta
30 ml Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
5 g Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 353kJ
0% Sacharidy 2 g
58% Tuky 44 g
33% Sodík 668 mg
69% Bílkoviny 39 g

Pečená jehněčí kýta na česneku postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kýtu očistíme, opláchneme a prošpikujeme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, v lednici necháme do druhého dne uležet. Druhý den kýtu potřeme drceným česnekem.

2

Zbytek slaniny - pokrájené na kostičky - s olejem rozehřejeme na pekáčku, přidáme kýtu, ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou a zakryté poklicí v troubě zvolna dusíme. Občas poléváme výpekem (horkou vodou), ke konci pečeme bez pokliceaž do červena.

Poznámka

Kýtu podáváme teplou, nakrájenou na porce s bramborovým knedlíkem a politou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept