Pečená jehněčí kýta na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jehněčí kýta na česneku
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41721 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1000 g | Jehněčí kýta |
30 ml | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 142,9mg |
Draslík | 642,9mg |
Vláknina | 444,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jehněčí kýta na česneku postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kýtu očistíme, opláchneme a prošpikujeme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, v lednici necháme do druhého dne uležet. Druhý den kýtu potřeme drceným česnekem. |
2 | Zbytek slaniny - pokrájené na kostičky - s olejem rozehřejeme na pekáčku, přidáme kýtu, ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou a zakryté poklicí v troubě zvolna dusíme. Občas poléváme výpekem (horkou vodou), ke konci pečeme bez pokliceaž do červena. |
Poznámka
Kýtu podáváme teplou, nakrájenou na porce s bramborovým knedlíkem a politou šťávou.