Recept

Turecký jehněčí pilaf

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 41728
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
220 g Cibule
1 polévková lžíce Hořčice
600 g Jehněčí maso
20 g Máslo čerstvé
2 ks Paprikové lusky čerstvé
3 g Pepř černý mletý
250 g Rýže loupaná
150 ml Smetana zakysaná 14%
5 g Sůl
100 g Sýr Čedar
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Víno bílé
200 g Žampiony čerstvé
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 198kJ
14% Sacharidy 51 g
55% Tuky 42 g
36% Sodík 716 mg
51% Bílkoviny 29 g

Turecký jehněčí pilaf postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a pokrájíme na hrubé nudličky, osolíme, okořeníme hrubě drceným pepřem, zprudka osmažíme na 50 g nakrájené a rozškvařené slaniny. Přidáme hořčici, víno, mírně

2

podlijeme vodou, dusíme do měkka. Opranou rýži osmahneme na másle s polovinou rozkrájené cibule, přilijeme trochu vody, osolíme a dusíme také do měkka. Zbylou slaninu krájíme na nudličky, rozškvaříme, přidáme žampiónové plátky, cibuli a nudličky rozkrájené papriky. Vše podusíme a odstavíme. Vychladlou rýži promícháme se směsí žloutků a strouhaného sýra, polovinu vložíme do máslem vymazaného pekáčku, přidáme maso, promícháme se smetanou a dušenou zeleninou. Nakonec ještě zbytek rýže, vše pokapeme máslem a zapečeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Takto můžeme připravit i skopový pilaf.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept