Recept

Velikonoční tvarohový dezert

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41729

Ingredience

50 g Cukr třtinový
40 g Cukr vanilka
120 g Kandované ovoce
60 g Ořechy vlašské
150 g Rozinky bílé
250 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
750 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 328kJ
23% Sacharidy 84 g
51% Tuky 39 g
39% Sodík 789 mg
54% Bílkoviny 31 g

Velikonoční tvarohový dezert postup přípravy receptu:

1

Do hrnce s dvojitým dnem vlijeme smetanu, do ještě studené smetany rozklepneme celé vejce, metličkou nad slabým ohněm šleháme, přisypeme cukr, vanilkový cukr, za stálého míchání přivedeme smetanu k varu, přidáme máslo a povaříme další 2 minuty, aby šlehačka zhoustla. Stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout.

2

Tvaroh vložíme do misky, rozšleháme, potom přidáme vychladlou smetanu a šleháme dohromady. Přidáme rozinky, drobně nasekané ořechy, vsypeme mix kandovaného ovoce, podle vlastní chuti přisolíme, vařečkou směs promícháme a vložíme do čisté utěrky, kterou dobře stáhneme, pověsíme nad vysoký hrnec a necháme viset celou noc, aby odkapala voda.

3

Ztuhlý tvaroh vybereme z utěrky, položíme na vhodný podnos, nakrájíme na úhledné porce a nabízíme.

Poznámka

Tvarohový dezert servírujeme studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept