Jednoduchý recept

Fettuccine s cuketou a osmaženou bazalkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 4173
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
500 g Cuketa
60 g Máslo čerstvé
250 ml Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
75 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Fettuccine
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 817 kcal
Kilojoule 3 420kJ
16% Sacharidy 59 g
76% Tuky 57 g
18% Sodík 370 mg
35% Bílkoviny 19 g

Fettuccine s cuketou a osmaženou bazalkou postup přípravy receptu:

1

Na pánvičče rozehřejeme olej a postupně opékáme dokřupava bazalkové lístky, každý cca 1minutu. Poklademe na papírový ubrousek abychom lístky zbavili přebytečného tuku.

2

Poté v hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme prolisovaný česnek. Přidáme nastrouhanou cuketu a za občasného míchání krátce orestujeme, až změkne.

3

Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente, scedíme, nasypeme na cuketu, posypeme strouhaným parmazánem a dobře promícháme. Rozdělíme na talíře, ozdobíme opečenými bazalkovými lístky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept