Jednoduchý recept

Rýže napařovaná v lotosových listech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 41730
Kategorie: Rýže

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr třtinový
4 ks Hřebíček
6 ks Kardamom
2 ks List lotosu
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
175 g Rýže dlouhozrnná
2 polévková lžíce Sherry brandy
4 ks Shiitake houby
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 517kJ
34% Sacharidy 122 g
13% Tuky 10 g
15% Sodík 294 mg
44% Bílkoviny 25 g

Rýže napařovaná v lotosových listech postup přípravy receptu:

1

Lotosové listy rozbalíme a rozřízneme podél přeložené rýhy na polovinu. Vložíme do hlubšího pekáče a přelijeme horkou vodou tak, aby byly listy ponořené. Necháme je máčet, dokud nezměknou (cca 30 minut).

2

Do misky vložíme sušené houby, přelijeme teplou vodou a 25 minut necháme namáčet.

3

Ve vroucí vodě vaříme rýži s celou skořicí, hřebíčkem, kardamomem a solí cca 10 minut. Poté scedíme, vyndáme skořici. Rýži vložíme do mísy.

4

Našleháme vejce, ve woku rozehřejeme olej a vejce smažíme, dokud nejsou hotová, poté je odstavíme.

5

Houby přecedíme, vymačkáme z nich vodu, zbavíme je tvrdého středu a nasekáme. Vmícháme je do rýže s uvařenými vejci, sójovou omáčkou, pokrájenou šaltokou, sherry, sezamovým olejem a cukrem.

6

Lotosové listy vysušíme a rýži rozdělíme na 4 porce. Rýži položíme doprostřed každého listu, zabalíme a vytvarujeme jako alíček. Umístíme na páru a 20 minut necháme přikryté bublat.

7

Před podáváním odkrojíme vršky lotosových balíčků, aby se rýže odkryla.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept