Jehně s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehně s nádivkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41733 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Jehněčí maso |
10 dkg | Máslo čerstvé |
5 g | Sůl |
Nádivka | |
---|---|
60 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
20 g | Petržel - nať |
3 ks | Rohlíky bílé |
5 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 569,5mg |
---|---|
Cholesterol | 318,8mg |
Draslík | 66,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehně s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Nádivka: Rozpuštěné máslo vlijeme do mléka, přidáme žloutky a rozšleháme. Zalijeme nakrájené rohlíky, přisolíme, nemícháme. Po chvilce obrátíme (aby vše nasáklo), zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. |
2 | Do hrudi uděláme kapsu, kterou naplníme nádivkou, zašijeme, osolíme a na másle upečeme do růžova. |
Poznámka
Servírujeme teplé.