Špenát kašmírský - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenát kašmírský
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 41736 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Garam masala |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
2 polévková lžíce | Olej z hořčičných semínek |
2 ks | Šalotka |
500 g | Špenát listový čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 991,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hořčičné semínko, Šalotka, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z hořčičných semínek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špenát kašmírský postup přípravy receptu:
1 | Ze špenátu odstraníme tvrdé stonky. |
2 | Ve woku rozehřejeme hořčičný olej, přidáme hořčičná semínka a garam masalu a přikryjeme wok poklicí. Když praskání ustane, přidáme pokrájenou šalotku a špenát. Špenát vaříme 15 minut, dokud se nevyvaří většina vody, poté špenát a cibulku vyndáme a scedíme zbývající vodu. |
3 | Ihned podáváme. |