Bílá čokoláda s pomerančovou polévou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílá čokoláda s pomerančovou polévou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41738 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Čokoláda | |
---|---|
200 g | Čokoláda bílá |
40 g | Cukr vanilka |
200 g | Lučina smetanový sýr |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Poleva | |
50 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Med včelí |
5 dl | Pomerančová šťáva |
20 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
4 polévková lžíce | Sirup karamelový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 34,4mg |
Draslík | 174,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Med včelí, Pomerančová šťáva, Pudinkový prášek - vanilkový, Sirup karamelový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda bílá, Cukr vanilka, Lučina smetanový sýr, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílá čokoláda s pomerančovou polévou postup přípravy receptu:
1 | Čokoláda: |
2 | Do kastrůlku vložíme sýr, pomalu ho zahřejeme, přidáme vanilkový cukr, dobře promícháme, čokoládu nalámeme na malé kostky, vložíme do kastrůlku a za stálého míchání rozpustíme. Stáhneme z ohně, necháme v lednici vychladnout. |
3 | Poleva: |
4 | Pomerančovou šťávu vlijeme do menšího hrnce, ještě za studena během stálého míchání přisypeme pudinkový prášek, med, sirup a poté vaříme až do mírného zahoustnutí pudinku. Odstavíme ze sporáku, vložíme do ledničky vychladnout. |
5 | Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, vytáhneme z ledničky vychladlou čokoládu a zlehka ji vmícháme do připravené šlehačky. |
6 | Naběračkou na zmrzlinu tvarujeme z krému úhledná kolečka, aranžujeme do vysokých pohárů, zalijeme pomerančovou polevou, posypeme drobně nasekanými mandlemi a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme jako studený dezert, přizdobit můžeme ještě nastrouhanou čokoládou.