Recept

Bílá čokoláda s pomerančovou polévou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41738
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Čokoláda
200 g Čokoláda bílá
40 g Cukr vanilka
200 g Lučina smetanový sýr
250 g Smetana 33% (šlehačka)
Poleva
50 g Mandle
2 polévková lžíce Med včelí
5 dl Pomerančová šťáva
20 g Pudinkový prášek - vanilkový
4 polévková lžíce Sirup karamelový

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 773kJ
11% Sacharidy 39 g
37% Tuky 28 g
3% Sodík 56 mg
10% Bílkoviny 6 g

Bílá čokoláda s pomerančovou polévou postup přípravy receptu:

1

Čokoláda:

2

Do kastrůlku vložíme sýr, pomalu ho zahřejeme, přidáme vanilkový cukr, dobře promícháme, čokoládu nalámeme na malé kostky, vložíme do kastrůlku a za stálého míchání rozpustíme. Stáhneme z ohně, necháme v lednici vychladnout.

3

Poleva:

4

Pomerančovou šťávu vlijeme do menšího hrnce, ještě za studena během stálého míchání přisypeme pudinkový prášek, med, sirup a poté vaříme až do mírného zahoustnutí pudinku. Odstavíme ze sporáku, vložíme do ledničky vychladnout.

5

Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, vytáhneme z ledničky vychladlou čokoládu a zlehka ji vmícháme do připravené šlehačky.

6

Naběračkou na zmrzlinu tvarujeme z krému úhledná kolečka, aranžujeme do vysokých pohárů, zalijeme pomerančovou polevou, posypeme drobně nasekanými mandlemi a podáváme.

Poznámka

Servírujeme jako studený dezert, přizdobit můžeme ještě nastrouhanou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept