Recept

Tvarohovo-mandlový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 41739
Kategorie: Koláče

Ingredience

100 g Cukr krupice
40 g Droždí
150 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
700 g Mouka polohrubá
250 g Povidla švestková
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Mandlová náplň
250 g Cukr třtinový
400 g Mandle
400 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
Tvarohová náplň
2 polévková lžíce Brusinky sušené
100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
30 g Máslo čerstvé
250 g Tvaroh jemný
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 318kJ
30% Sacharidy 107 g
45% Tuky 34 g
8% Sodík 157 mg
40% Bílkoviny 22 g

Tvarohovo-mandlový koláč postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, vsypeme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažného mléka. Mísu zakryjeme, necháme vzejít kvásek.

2

Pak do mísy nasypeme zbytek cukru, máslo, špetku soli, žloutky, zbytek mléka a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou, odložíme na teplé místo vykynout.

3

V kastrolu přivedeme k varu mléko, přidáme cukr, až se začne mléko vařit, kastrol odstavíme ze sporáku. Přidáme pomerančovou kůru a nasekané mandle, vše promícháme.

4

V misce rozmixujeme tvaroh s moučkovým a vanilkovým cukrem, žloutkem, máslem, nakonec přimícháme sušené brusinky.

5

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Plech vymažeme máslem, na dno rozložíme jeden díl těsta, potřeme ho tvarohovou směsí. Na tvarohovou směs položíme druhý rozválený díl těsta a potřeme mandlovou náplní. Nakonec rozválíme třetí kus těsta, položíme na mandlovou náplň a potřeme švestkovými povidly.

6

Ze zbytku těsta vyválíme podlouhlé válečky a na povidlech vytvoříme mřížky, potřeme je potom rozšlehaným vejcem. Plech vložíme do předehřáté trouby, pečeme 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a servírujeme.

Poznámka

Podáváme po vychladnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept