Jednoduchý recept

Svíčková pečeně s vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4174
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Cibule
0,5 kávová lžička Citronová kůra
750 g Hovězí svíčková
1 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Petržel - nať
2 ks Sardelové řezy
50 g Slanina vepřová
1 ks Sůl
1 dl Víno červené
2 polévková lžíce Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 993kJ
0% Sacharidy 1 g
9% Tuky 7 g
2800% Sodík 56 g
51% Bílkoviny 29 g

Svíčková pečeně s vínem postup přípravy receptu:

1

Cibuli očistíme, nakrájíme na jemno. Sardele vykostíme a utřeme s usekanou cibulí, petrželovou natí a s citrónovou kůrou.

2

Svíčkovou očistíme, odblaníme, protkneme proužky slaniny, osolíme a na závěr potřeme sardelovou směsí.

3

Větší část másla vyškvaříme, osmahneme na něm očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu a poté na tomto základu osmahneme maso po všech stranách. Poté vše podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme cca 1 hodinu.

4

Jakmile je maso měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme moukou smíchanou s máslem. Řádně rozmícháme, přilijeme víno, krátce povaříme a na závěr scedíme.

5

Maso nakrájíme na tenké plátky, polijeme je trochou omáčky a ostatní omáčku podáváme zvlášť.

6

Jako přílohu můžeme podávat noky, brmaborové krokety smažené, makaróny nebo saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept