Svíčková pečeně s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková pečeně s vínem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4174 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cibule |
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
750 g | Hovězí svíčková |
1 dl | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
2 ks | Sardelové řezy |
50 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
1 dl | Víno červené |
2 polévková lžíce | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 893,2mg |
---|---|
Cholesterol | 64,2mg |
Draslík | 500,9mg |
Vláknina | 324,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Sardelové řezy, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková pečeně s vínem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli očistíme, nakrájíme na jemno. Sardele vykostíme a utřeme s usekanou cibulí, petrželovou natí a s citrónovou kůrou. |
2 | Svíčkovou očistíme, odblaníme, protkneme proužky slaniny, osolíme a na závěr potřeme sardelovou směsí. |
3 | Větší část másla vyškvaříme, osmahneme na něm očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu a poté na tomto základu osmahneme maso po všech stranách. Poté vše podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme cca 1 hodinu. |
4 | Jakmile je maso měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme moukou smíchanou s máslem. Řádně rozmícháme, přilijeme víno, krátce povaříme a na závěr scedíme. |
5 | Maso nakrájíme na tenké plátky, polijeme je trochou omáčky a ostatní omáčku podáváme zvlášť. |
6 | Jako přílohu můžeme podávat noky, brmaborové krokety smažené, makaróny nebo saláty. |