Korejský salát s houbami - Posot námul - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 69 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Korejský salát s houbami - Posot námul
Celkový čas: | 69 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 41740 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
100 g | Čirůvka |
10 g | Houby Shitake sušené |
4 ml | Olej sezamový |
2 g | Sezam - semena |
50 g | Shiitake houby |
2 g | Sůl |
5 g | Ucho Jidášovo |
1 l | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Kořenící omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
13 ml | Olej stolní |
9 ml | Omáčka sójová |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 158,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Houby Shitake sušené, Olej sezamový, Sezam - semena, Shiitake houby, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Cukr krupice, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ucho Jidášovo, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čirůvka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Korejský salát s houbami - Posot námul postup přípravy receptu:
1 | Houby Shittake a Jidášovo ucho namočíme na hodinu do vody, poté je osušíme v utěrce, odstraníme spodky a vrchní části nakrájíme na větší kousky. Žampióny propláchneme, očistíme, spaříme jednu minutu nad párou z vroucí vody a natrháme na větší kousky. Houby čirůvky očistíme, opláchneme a rozkrájíme na větší kousky, přičemž zachováme tvar hub. Houby penízovky očistíme a pokrájíme na stejně velké kousky, jako všechny ostatní druhy hub. Kořenicí omáčku (kterou jsme připravili smícháním sójové omáčky, cukru a stolního oleje a ochutili solí) rozdělíme na tolik částí, kolik máme druhů hub, každou část zvlášť rozmícháme s jedním druhem hub. Všechny druhy hub s kořenicí omáčkou (kromě penízovek) osmažíme na pánvi. Houby penízovky, které jsme také promíchali s částí omáčky, přidáme až nakonec. Houbovou směs ochucenou sezamovým olejem se sezamovými semínky restujeme ještě minutu. Salát podáváme teplý. |
Poznámka
Do houbového salátu se nedává česnek ani pórek, protože tyto přísady by porušily vyjímečnou chuť a vůni hub. Salát můžeme ozdobit paprikou, pokrájenou na tenké nudličky.