Recept

Korejský salát s houbami - Posot námul

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 69 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 9 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 41740

Ingredience

10 g Houby Shitake sušené
4 ml Olej sezamový
2 g Sezam - semena
50 g Shiitake houby
2 g Sůl
5 g Ucho Jidášovo
1 l Voda pitná
100 g Čirůvka
100 g Žampiony čerstvé
Kořenící omáčka
1 kávová lžička Cukr krupice
13 ml Olej stolní
9 ml Omáčka sójová
4 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 66 kcal
Kilojoule 277kJ
2% Sacharidy 6 g
6% Tuky 5 g
30% Sodík 594 mg
3% Bílkoviny 2 g

Korejský salát s houbami - Posot námul postup přípravy receptu:

1

Houby Shittake a Jidášovo ucho namočíme na hodinu do vody, poté je osušíme v utěrce, odstraníme spodky a vrchní části nakrájíme na větší kousky. Žampióny propláchneme, očistíme, spaříme jednu minutu nad párou z vroucí vody a natrháme na větší kousky. Houby čirůvky očistíme, opláchneme a rozkrájíme na větší kousky, přičemž zachováme tvar hub. Houby penízovky očistíme a pokrájíme na stejně velké kousky, jako všechny ostatní druhy hub. Kořenicí omáčku (kterou jsme připravili smícháním sójové omáčky, cukru a stolního oleje a ochutili solí) rozdělíme na tolik částí, kolik máme druhů hub, každou část zvlášť rozmícháme s jedním druhem hub. Všechny druhy hub s kořenicí omáčkou (kromě penízovek) osmažíme na pánvi. Houby penízovky, které jsme také promíchali s částí omáčky, přidáme až nakonec. Houbovou směs ochucenou sezamovým olejem se sezamovými semínky restujeme ještě minutu. Salát podáváme teplý.

Poznámka

Do houbového salátu se nedává česnek ani pórek, protože tyto přísady by porušily vyjímečnou chuť a vůni hub. Salát můžeme ozdobit paprikou, pokrájenou na tenké nudličky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept