Zapečená kapusta s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená kapusta s houbami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41742 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
800 g | Kapusta hlávková |
100 g | Petržel kudrnka |
150 g | Rýže loupaná |
80 g | Sádlo vepřové škvařené |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
200 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 749,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Rýže loupaná, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená kapusta s houbami postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmahneme cibuli, pokrájenou nadrobno, přidáme nakrájené houby, orestujeme a necháme dusit 10 minut. Potom přidáme rýži a dvojnásobek vody, osolíme, zakryté dusíme dalších 10 minut. Mezitím rozdělíme kapustu na listy, které povaříme 5 minut v osolené vodě, slijeme, vychladlé nakrájíme na proužky. |
2 | Pekáč vymažeme sádlem, klademe do něj střídavě vrstvu kapusty a vrstvu rýže s houbami, každou zalijeme částí smetany, posypeme strouhankou a nasekanou petrželkou. Poslední vrstvu by měla tvořit kapusta, kterou zasypeme strouhankou, strouhaným sýrem a polijeme rozpuštěným sádlem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut, až sýr zezlátne. |
Poznámka
Servírujeme teplé.