Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Prošívaná buchta 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 41745
Kategorie: Buchty

Ingredience

225 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
2 polévková lžíce Kakao
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Mléko polotučné
340 g Mouka polohrubá
200 ml Olej slunečnicový
0,5 ks Pudinkový prášek - vanilkový
500 g Tvaroh měkký - nízkotučný
5 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 709kJ
13% Sacharidy 46 g
28% Tuky 21 g
9% Sodík 189 mg
21% Bílkoviny 12 g
Prošívaná buchta
  • Prošívaná buchta
  • 1
  • Prošívaná buchta
  • 2
  • Prošívaná buchta
  • 3
  • Vložit obrázek

Prošívaná buchta postup přípravy receptu:

1

Čtyři žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky v misce utřeme s cukrem, přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku, kakao, vanilkový cukr. Pak přimícháme půl hrníčku vlažné vody a olej. Nakonec do těsta opatrně zapracujeme ušlehaný sníh.

2

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

3

V misce smícháme tvaroh s posledním vejcem, cukrem, vanilkovým pudinkem a dvěmi lžícemi mléka.

4

Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme kakaové těsto, cukrářský sáček naplníme tvarohovou směsí a na kakaovém těstě vytvoříme mřížky. Poté vložíme do předehřáté trouby, pečeme 35 minut.

5

Po upečení buchtu vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme.

Poznámka

Plech vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Podáváme vychladlé.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Prošívaná deka
Moc dobrý moučník, který nám chutná už pěkně dlouho. Tvaroh i těsto ředím tekutinou tak nějak podle potřeby a do tvarohu většinou přidávám trochu tuzemáku. Někdy dělávám těsto bílé, bez kakaa. Za mě palec nahoru.
 
světluška
Prošívaná deka
Také máme rádi smile. Za mě též palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept