Prošívaná buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prošívaná buchta
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41745 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
225 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Kakao |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
340 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej slunečnicový |
0,5 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
500 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
5 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 199,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 148,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Pudinkový prášek - vanilkový, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Prošívaná buchta postup přípravy receptu:
1 | Čtyři žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky v misce utřeme s cukrem, přidáme kypřící prášek do pečiva, mouku, kakao, vanilkový cukr. Pak přimícháme půl hrníčku vlažné vody a olej. Nakonec do těsta opatrně zapracujeme ušlehaný sníh. |
2 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. |
3 | V misce smícháme tvaroh s posledním vejcem, cukrem, vanilkovým pudinkem a dvěmi lžícemi mléka. |
4 | Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme kakaové těsto, cukrářský sáček naplníme tvarohovou směsí a na kakaovém těstě vytvoříme mřížky. Poté vložíme do předehřáté trouby, pečeme 35 minut. |
5 | Po upečení buchtu vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a podáváme. |
Poznámka
Plech vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Podáváme vychladlé.
Moc dobrý moučník, který nám chutná už pěkně dlouho. Tvaroh i těsto ředím tekutinou tak nějak podle potřeby a do tvarohu většinou přidávám trochu tuzemáku. Někdy dělávám těsto bílé, bez kakaa. Za mě palec nahoru.
Také máme rádi . Za mě též palec nahoru.