Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 41749
Kategorie: Řezy

Ingredience

440 g Cukr krupice
250 g Hera
2 polévková lžíce Kakao
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
100 g Ořechy vlašské
60 ml Rum
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 018kJ
16% Sacharidy 57 g
33% Tuky 25 g
2% Sodík 45 mg
13% Bílkoviny 7 g

Šalamounova buchta postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

2

Do hrnce nasypeme cukr, přidáme 250 ml vody, heru, kakao a za stálého míchání zahříváme, dokud se vše nepropojí. Pak ze směsi odebereme 180 ml a odložíme stranou. Do zbylé směsi přimícháme mouku, vejce, prášek do pečiva, promícháme a nalijeme na vymazaný plech, vložíme do trouby a pečeme 25 minut.

3

Po upečení koláč vyjmeme. Do zbylé směsi přimícháme rum a polevou přelijeme koláč. Sypeme umletými vlašskými ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept