Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41752

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
600 g Jehněčí plec
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
6 ks Pepř černý celý
3 g Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
150 g Pórek
3 g Rozmarýn sušený
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
3 g Tymián sušený
1 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 804 kcal
Kilojoule 3 362kJ
17% Sacharidy 59 g
116% Tuky 87 g
33% Sodík 663 mg
70% Bílkoviny 39 g

Jehněčí po myslivecku postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Přidáme celý

2

pepř, bobkový list, nakrájenou kořenovou zeleninu, tymián, rozmarýn, zalijeme vínem a necháme 24 hodin marinovat.

3

Druhý den maso vyjmeme a osušíme, okořeníme solí a pepřem. Opečeme prudce na oleji po obou stranách, přilijeme marinádu i se zeleninou a dusíme doměkka.

4

Měkké maso vykostíme, nakrájíme na porce, šťávu přecedíme, zeleninu propasírujeme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali moukou. Dokořeníme podle chuti a podáváme.

Poznámka

Podáváme s jemným knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept