Jehněčí po myslivecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí po myslivecku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41752 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
600 g | Jehněčí plec |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
6 ks | Pepř černý celý |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
150 g | Pórek |
3 g | Rozmarýn sušený |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
3 g | Tymián sušený |
1 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Jehněčí plec, Pepř černý celý, Rozmarýn sušený, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí po myslivecku postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Přidáme celý |
2 | pepř, bobkový list, nakrájenou kořenovou zeleninu, tymián, rozmarýn, zalijeme vínem a necháme 24 hodin marinovat. |
3 | Druhý den maso vyjmeme a osušíme, okořeníme solí a pepřem. Opečeme prudce na oleji po obou stranách, přilijeme marinádu i se zeleninou a dusíme doměkka. |
4 | Měkké maso vykostíme, nakrájíme na porce, šťávu přecedíme, zeleninu propasírujeme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali moukou. Dokořeníme podle chuti a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s jemným knedlíkem.