Šumavské jehněčí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šumavské jehněčí řízky
Šumavské jehněčí řízky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41756 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Jehněčí plec |
5 dkg | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
80 ml | Olej rostlinný |
15 g | Sardelová pasta |
50 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 236,7mg |
Draslík | 462,5mg |
Vláknina | 600,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí plec, Olej rostlinný, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Šumavské jehněčí řízky postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Očištěné maso v ní povaříme 12-15 minut, vyjmeme a necháme vychladnout. |
2 | Po vychladnutí maso nakrájíme na porce, které potřeme máslem utřeným se sardelovou pastou. Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Zvolna smažíme na pánvi na oleji dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s bramborem a špenátem.