Recept

Šumavské jehněčí řízky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41756

Ingredience

600 g Jehněčí plec
30 g Mouka pšeničná hladká
5 dkg Máslo čerstvé
80 ml Olej rostlinný
15 g Sardelová pasta
50 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 486kJ
3% Sacharidy 12 g
60% Tuky 45 g
37% Sodík 735 mg
62% Bílkoviny 35 g

Šumavské jehněčí řízky postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Očištěné maso v ní povaříme 12-15 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.

2

Po vychladnutí maso nakrájíme na porce, které potřeme máslem utřeným se sardelovou pastou. Obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Zvolna smažíme na pánvi na oleji dozlatova.

Poznámka

Podáváme s bramborem a špenátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept