Jehněčí podle bači - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí podle bači
Jehněčí podle bači
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41759 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
700 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
800 g | Jehněčí maso |
50 g | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
3 g | Pepř černý mletý |
300 ml | Rajčatová šťáva |
5 g | Sůl |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 337,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Pepř černý mletý, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí podle bači postup přípravy receptu:
1 | Pokrájíme očištěné jehněčí maso na kostky a dusíme v kastrole na sádle s nakrájenou cibulí. |
2 | Když maso pustí šťávu, přidáme mletou papriku, pepř, očištěné, nakrájené papriky, bobkový list, drcený česnek, osolíme a zakryté dusíme. |
3 | Po 5 minutách přidáme trochu rajské šťávy. K téměř měkkému masu přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, zalijeme rajskou šťávou a dusíme doměkka. Před koncem dušení přidáme na kostičky nakrájenou okurku. |