Znojemský jehněčí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Znojemský jehněčí guláš
Znojemský jehněčí guláš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41764 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Cibule |
800 g | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Okurky |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
80 g | Sádlo škvařené |
5 g | Sůl |
500 ml | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 205,3mg |
Draslík | 395,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Znojemský jehněčí guláš postup přípravy receptu:
1 | Omyté, očištěné maso nakrájíme na malé kostky. Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, vložíme maso a zprudka osmažíme. Zalijeme horkým vývarem a dusíme pod poklicí |
2 | do poloměkka. |
3 | Osolíme, vložíme pokrájené okurky a podusíme doměkka. Nakonec šťávu zaprášíme moukou a krátce povaříme. |
Poznámka
Podáváme s rýží, brambory nebo s těstovinami.