Jehněčí na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na kmíně
Jehněčí na kmíně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41767 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
600 g | Jehněčí maso |
10 g | Kmín celý |
1 kostka | Masox |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Slanina vepřová |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 137,0mg |
Draslík | 140,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Slanina vepřová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Masox, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné jehněčí maso nakrájíme na kousky. |
2 | Na rozškvařené slanině osmažíme drobně pokrájenou cibuli a přidáme kostky masa. Smažíme, podlijeme horkou vodou, přidáme kmín a masox. |
3 | Když maso změklo, necháme vodu vydusit, poprášíme moukou a necháme 1 minutu pod poklicí. Poté směs zamícháme, podlijeme horkou vodou a necháme přejít varem. |
Poznámka
Podáváme s knedlíkem nebo bramborem a hlávkovým salátem.