Recept

Zeleninová mísa s lívanečky - Ku džol pchan

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 41768

Ingredience

100 g Fazole mungo
10 g Houby čerstvé
50 g Hovězí kýta
56 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Mrkev kořen
10 g Okurky
2 ks Shiitake houby
4 g Sůl
600 ml Voda pitná
Kořenící omáčka
1,4 g Česnek
2,3 g Cibulka jarní
2 g Cukr krupice
9 ml Omáčka sójová
0,1 g Pepř černý mletý
1 g Sezam - semena
Koření na Mungo
2 ml Olej sezamový
1 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
Hořčičná omáčka
4 g Cukr krupice
6 g Hořčice
9,5 g Med včelí
15 ml Ocet kvasný lihový
2 g Sůl
15 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 900kJ
9% Sacharidy 33 g
7% Tuky 5 g
37% Sodík 748 mg
22% Bílkoviny 13 g

Zeleninová mísa s lívanečky - Ku džol pchan postup přípravy receptu:

1

Česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Houby namočíme na 1 hodinu do vody a potom je osušíme utěrkou, odstraníme spodky a nakrájíme je na nudličky. Okořeníme je polovinou kořenící omáčky. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme špatné části a maso nakrájíme na nudličky. Masové nudličky promícháme s druhou polovinou kořenící omáčky. Okurku a mrkev oloupeme a nakrájíme je na stejné nudličky jako houby a maso. Nudličky mrkve a okurky smícháme se solí a necháme je 5 minut marinovat, potom mrkev i okurku osušíme v utěrce. Fazolky Mungo očistíme od výhonků.

2

Vejce rozklepneme na pánev a necháme ztuhnout na oleji. Ztuhlá vejce nakrájíme na stejné nudličky, jako ostatní součásti pokrmu.

3

Z mouky a vody umícháme řídké těsto, které ochutíme solí a uděláme z něj lívanečky.

4

Smícháním ingrediencí ze seznamu ingrediencí připravíme hořčičnou a kořenící omáčku. Maso a houby ochucené kořenící omáčkou orestujeme na pánvi. Houby, mrkev a okurku orestujeme na pánvi stejně, jako ostatní přísady a mrkev a okurku potom necháme zchladit.

5

Výhonky Mungo spaříme po dobu 2 minut se solí v páře nad vroucí vodou. Po spaření výhonky smícháme ve vejci, ve kterém jsme rozmíchali sezamový olej a sůl.

6

Servírujeme tak, že orestované nudličky masa, mrkve, okurky, hub a spařené fazolové výhonky narovnáme do malých mističek velké mísy a do středové kulaté mističky dáme usmažené lívanečky. Podáváme teplé.

Poznámka

Houby - Choroš.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept