Zeleninová mísa s lívanečky - Ku džol pchan - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová mísa s lívanečky - Ku džol pchan
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 41768 |
Ingredience
100 g | Fazole mungo |
10 g | Houby čerstvé |
50 g | Hovězí kýta |
56 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Mrkev kořen |
10 g | Okurky |
2 ks | Shiitake houby |
4 g | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Kořenící omáčka | |
---|---|
1,4 g | Česnek |
2,3 g | Cibulka jarní |
2 g | Cukr krupice |
9 ml | Omáčka sójová |
0,1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sezam - semena |
Koření na Mungo | |
2 ml | Olej sezamový |
1 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Hořčičná omáčka | |
4 g | Cukr krupice |
6 g | Hořčice |
9,5 g | Med včelí |
15 ml | Ocet kvasný lihový |
2 g | Sůl |
15 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 68,6mg |
Draslík | 841,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 78,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Okurky, Shiitake houby, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Sezam - semena, Olej sezamový, Sůl, Vejce slepičí, Cukr krupice, Med včelí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole mungo, Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Hořčice, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová mísa s lívanečky - Ku džol pchan postup přípravy receptu:
1 | Česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Houby namočíme na 1 hodinu do vody a potom je osušíme utěrkou, odstraníme spodky a nakrájíme je na nudličky. Okořeníme je polovinou kořenící omáčky. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou, odstraníme špatné části a maso nakrájíme na nudličky. Masové nudličky promícháme s druhou polovinou kořenící omáčky. Okurku a mrkev oloupeme a nakrájíme je na stejné nudličky jako houby a maso. Nudličky mrkve a okurky smícháme se solí a necháme je 5 minut marinovat, potom mrkev i okurku osušíme v utěrce. Fazolky Mungo očistíme od výhonků. |
2 | Vejce rozklepneme na pánev a necháme ztuhnout na oleji. Ztuhlá vejce nakrájíme na stejné nudličky, jako ostatní součásti pokrmu. |
3 | Z mouky a vody umícháme řídké těsto, které ochutíme solí a uděláme z něj lívanečky. |
4 | Smícháním ingrediencí ze seznamu ingrediencí připravíme hořčičnou a kořenící omáčku. Maso a houby ochucené kořenící omáčkou orestujeme na pánvi. Houby, mrkev a okurku orestujeme na pánvi stejně, jako ostatní přísady a mrkev a okurku potom necháme zchladit. |
5 | Výhonky Mungo spaříme po dobu 2 minut se solí v páře nad vroucí vodou. Po spaření výhonky smícháme ve vejci, ve kterém jsme rozmíchali sezamový olej a sůl. |
6 | Servírujeme tak, že orestované nudličky masa, mrkve, okurky, hub a spařené fazolové výhonky narovnáme do malých mističek velké mísy a do středové kulaté mističky dáme usmažené lívanečky. Podáváme teplé. |
Poznámka
Houby - Choroš.