Čokoládovo-broskvový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládovo-broskvový koláč
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41771 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
20 ks | Sušenky BeBe kakaové |
Náplň | |
---|---|
200 g | Broskve |
120 g | Čokoláda hořká |
225 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
450 g | Ricotta |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 70,1mg |
Draslík | 107,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Broskve, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Sušenky BeBe kakaové, Mouka pšeničná hladká T 650, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládovo-broskvový koláč postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vymažeme lžící másla a vysypeme polohrubou moukou. |
2 | Do mísy rozdrobíme sušenky, přimícháme tři lžíce másla a cukr. Směs přendáme na plech a rukama upěchujeme. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut. |
3 | Riccotu smícháme s cukrem, kousky broskví, vejcem, hladkou moukou, špetkou soli a promícháme do hladké hmoty. |
4 | Ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a přimícháme k ní hrnek těsta. Dobře promícháme. |
5 | Zbytek sýrového těsta s broskvemi nalijeme na plech a uhladíme. Pomocí kávové lžičky klademe na těsto čokoládovou hmotu tak, abychom dosáhli mramorového efektu. |
6 | Plech vložíme do trouby a koláč pečeme asi 50 minut. Po upečení plech vyjmeme, moučník necháme vychladnout a podáváme. |