Jednoduchý recept

Čokoládovo-broskvový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 41771
Kategorie: Koláče

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
20 ks Sušenky BeBe kakaové
Náplň
200 g Broskve
120 g Čokoláda hořká
225 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
450 g Ricotta
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 154kJ
9% Sacharidy 31 g
18% Tuky 14 g
2% Sodík 48 mg
9% Bílkoviny 5 g

Čokoládovo-broskvový koláč postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vymažeme lžící másla a vysypeme polohrubou moukou.

2

Do mísy rozdrobíme sušenky, přimícháme tři lžíce másla a cukr. Směs přendáme na plech a rukama upěchujeme. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.

3

Riccotu smícháme s cukrem, kousky broskví, vejcem, hladkou moukou, špetkou soli a promícháme do hladké hmoty.

4

Ve vodní lázni rozpustíme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a přimícháme k ní hrnek těsta. Dobře promícháme.

5

Zbytek sýrového těsta s broskvemi nalijeme na plech a uhladíme. Pomocí kávové lžičky klademe na těsto čokoládovou hmotu tak, abychom dosáhli mramorového efektu.

6

Plech vložíme do trouby a koláč pečeme asi 50 minut. Po upečení plech vyjmeme, moučník necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept