Recept

Koláč z vlašských ořechů plněný čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41775

Ingredience

100 g Cukr krupice
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
180 g Máslo čerstvé
200 g Ořechy vlašské
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
125 g Čokoláda hořká
Náplň
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
300 g Čokoláda mléčná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 609kJ
12% Sacharidy 45 g
62% Tuky 46 g
1% Sodík 23 mg
16% Bílkoviny 9 g

Koláč z vlašských ořechů plněný čokoládou postup přípravy receptu:

1

Hořkou čokoládu nalámeme na kousky a v horké lázni rozpustíme, pak necháme zchladnout.

2

V misce smícháme mouku, mleté vlašské ořechy, cukr, špetku soli a přimícháme žloutky a máslo. Až se hmota spojí, přimícháme zchladlou čokoládu a znovu těsto důkladně propracujeme. Z těsta vytvoříme hroudu, zabalíme do potravinářské fólie a vložíme na 30 minut odpočívat do chladničky.

3

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dortovou formu vymažeme máslem, těsto vyjmeme z chladničky, vyválíme a vyložíme jím dortovou formu. Těsto propícháme vidličkou a vložíme do trouby. Pečeme asi 25 minut. Pak formu vyjmeme a korpus necháme zchladnout.

4

V kastrůlku zahřejeme smetanu a nalijeme ji na nastrouhanou mléčnou čokoládu. Ve vodní lázni mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté náplň nalijeme na dortový korpus a necháme ztuhnout.

5

Šlehačku vyšleháme pomocí ručního šlehače s cukrem a zdobíme jí hotový čokoládový koláč.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept