Polévka z tresčího filé se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z tresčího filé se zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41776 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 56,0mg |
Draslík | 383,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Protlak rajčatový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z tresčího filé se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené filé nakrájíme na kostky. |
2 | V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěný, na kolečka nakrájený pórek. Přidáme rajčatový protlak, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupané, na kostičky nakrájené brambory. Promícháme, přilijeme vodu, osolíme, okořeníme a zvolna vaříme asi 15 minut. |
3 | Potom přidáme nakrájené filé a vaříme dalších 15 minut. |
4 | Žemli nakrájíme na kostičky a osmažíme na kousku másla. V misce kostičky smícháme s rozetřeným česnekem. |
5 | Polévku rozdělíme do talířů a posypeme osmaženou žemlí a nasekanou petrželkou. |