Jehněčí rizoto z vnitřností - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí rizoto z vnitřností
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 41777 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
120 g | Cibule |
150 g | Játra jehněčí |
150 g | Jehněčí brzlík |
150 g | Jehněčí srdce |
5 g | Kmín celý |
150 g | Ledvinky jehněčí |
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
2 ks | Paprika červená |
100 g | Petržel kořen |
300 g | Rýže loupaná |
5 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 328,1mg |
Draslík | 687,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Játra jehněčí, Kmín celý, Paprika červená, Petržel kořen, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí brzlík, Jehněčí srdce, Ledvinky jehněčí, Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí rizoto z vnitřností postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme omyté vnitřnosti s očištěnou kořenovou zeleninou. Vnitřnosti vyjmeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, papriky nakrájené na nudličky, kmín, vnitřnosti a vše necháme osmahnout. |
3 | Vsypeme spařenou rýži, podle potřeby přilijeme osolenou vodu a dusíme doměkka. |