Jednoduchý recept

Smažené jehněčí ledvinky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 41778
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Ledvinky jehněčí
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 ml Ocet kvasný lihový
3 g Pepř černý mletý
80 g Sádlo škvařené
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
20 g Pažitka

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 078kJ
1% Sacharidy 3 g
15% Tuky 11 g
41% Sodík 821 mg
59% Bílkoviny 33 g

Smažené jehněčí ledvinky postup přípravy receptu:

1

Ledvinky očistíme, omyjeme a namočíme do druhého dne do vody s octem.

2

Druhý den maso vypereme v několika vodách, osušíme ubrouskem.

3

Z vaječných bílků vyšleháme sníh, přisolíme, přišleháme žloutky a hladkou mouku.

4

V připraveném těstíčku obalujeme osolené a opepřené

5

(na čtvrtky nakrájené) ledvinky, které na sádle osmažíme a podáváme napíchnuté na jehle posypané pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
otaparni@seznam.cz
Celkový čas 25 minut
a kde je ten jeden den naložení v octové vodě

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept