Linguine se smetanou a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine se smetanou a chřestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4178 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
45 g | Mandle |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
200 g | Sýr Ricotta |
500 g | Těstoviny Linguine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 63,3mg |
Draslík | 402,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Mandle, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine se smetanou a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Mandlové lupínky opražíme. |
2 | V misce utřeme ricottu dohladka, přidáme smetanu, strouhaný parmazán, nastrouhaný muškátový oříšek, ochutíme solí a pepřem a promícháme. |
3 | Linguine uvaříme v osolené vodě do poloměkka, přidáme překrojený chřest a ještě krátce cca 3min povaříme. Poté scedíme a 2lžíce vývaru si ponecháme a vmícháme jej do sýrové směsi. |
4 | Těstoviny promícháme se sýrovou omáčkou, rozdělíme na talíře, posypeme opraženými mandlovými lupínky a podáváme. |
Poznámka
Linguine-ploché špagety. Můžeme použít i špagety klasické nebo jiný druh těstovin