Jednoduchý recept

Krůtí omáčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 41780
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 špetka Bazalka
2 ks Bobkový list
1 ks Bujón slepičí
800 g Krůtí prsa
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2 ks Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 036kJ
10% Sacharidy 37 g
20% Tuky 15 g
43% Sodík 858 mg
89% Bílkoviny 50 g

Krůtí omáčka postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená krůtí prsa vložíme do hrnce, podlijeme vodou a osolíme. Přidáme celé koření a maso vaříme doměkka. Po uvaření maso i koření vyjmeme.

2

Do vývaru přidáme bujón, očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Okořeníme sušenou bazalkou a vše vaříme doměkka.

3

Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve sklence vody a chvíli povaříme.

4

Krůtí maso nakrájíme, vmícháme do omáčky a jen prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept