Krůtí omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí omáčka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 41780 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Bujón slepičí |
800 g | Krůtí prsa |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 130,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Bujón slepičí, Krůtí prsa, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí omáčka postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená krůtí prsa vložíme do hrnce, podlijeme vodou a osolíme. Přidáme celé koření a maso vaříme doměkka. Po uvaření maso i koření vyjmeme. |
2 | Do vývaru přidáme bujón, očištěný, na kolečka nakrájený pórek a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Okořeníme sušenou bazalkou a vše vaříme doměkka. |
3 | Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve sklence vody a chvíli povaříme. |
4 | Krůtí maso nakrájíme, vmícháme do omáčky a jen prohřejeme. |