Jehněčí po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí po čínsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41785 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Anýz mletý |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
600 g | Jehněčí maso |
2 g | Koření pěti vůní |
100 g | Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 23,5mg |
Vláknina | 543,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr krupice, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Koření pěti vůní, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší nudličky. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka opečeme. Osolíme, přidáme koření, zalijeme vínem se sójovou omáčkou a cukrem. Krátce podusíme a ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme s rýží.