Jehněčí v omáčce s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí v omáčce s kapary
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41786 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
600 g | Jehněčí plec |
4 polévková lžíce | Kapary |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 251,5mg |
Draslík | 777,0mg |
Vláknina | 816,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí plec, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí v omáčce s kapary postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci uvedeme vývar k varu. Vložíme očištěné maso a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem a 10 minut vaříme. Odstavíme, přidáme v troše vývaru rozšlehané žloutky s kouskem másla. Dobře promícháme. |
3 | Do omáčky vložíme nakrájené maso a posypeme kapary. |