Medovník s citronovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medovník s citronovou polevou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 41787 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
10 g | Kandované ovoce |
30 g | Mandle |
50 g | Med včelí |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Ořechy lískové |
200 g | Poleva citronová |
50 ml | Rum |
10 g | Skořice mletá |
25 g | Tuk |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 187,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kandované ovoce, Mandle, Med včelí, Ořechy lískové, Rum, Skořice mletá, Tuk, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Poleva citronová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medovník s citronovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Mleté ořechy nasypeme do mísy, přidáme cukr, mouku, pokrájené kandované ovoce, med, rum, skořici, promícháme a nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Vyválíme na tenčí plát. |
2 | Plech pomažeme tukem a těsto na něj rozprostřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě 25 minut. |
3 | Po upečení potřeme citronovou polevou, posypeme plátky mandlí, necháme vychladnout a nakrájíme na čtverečky. |
4 | Před podáváním dáme vychladit do lednice. |