Recept

Dušené jehněčí s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41788
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
500 g Jablka
1 kg Jehněčí maso
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
5 g Sůl
250 ml Víno červené
5 g Zázvor mletý
3 g Šalvěj sušená
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 520kJ
5% Sacharidy 17 g
53% Tuky 40 g
17% Sodík 332 mg
33% Bílkoviny 19 g

Dušené jehněčí s jablky postup přípravy receptu:

1

Omyté, očištěné maso potřeme solí, pepřem, šalvěji a opečeme na sádle. Podlijeme horkou vodou a dusíme.

2

Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, přidáme trochu horké vodou, nalijeme víno a okořeníme paprikou a zázvorem. Potom nakrájíme na porce.

3

Na talíři obložíme půlkami jádřinců zbavených jablek podušených v troše vody s máslem a cukrem.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept