Medovník ořechový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medovník ořechový
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41789 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
40 g | Mandle |
70 g | Med včelí |
350 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Ořechy vlašské |
200 g | Poleva čokoládová |
10 g | Skořice mletá |
10 g | Soda jedlá |
25 g | Tuk |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 64,3mg |
Draslík | 149,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Med včelí, Ořechy vlašské, Poleva čokoládová, Skořice mletá, Soda jedlá, Tuk, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medovník ořechový postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, vejce, med, drcené ořechy, mletou skořici, trochu sody, promícháme a vypracujeme těsto. Necháme ho uležet několik hodin, nejlépe přes noc. |
2 | Těsto vyválíme na středně silný plát, plech pomažeme tukem, plát těsta na něj položíme, potřeme bílkem a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 25 minut. |
3 | Plech s medovníkem vyjmeme, potřeme čokoládovou polevou, posypeme drcenými mandlemi, nakrájíme na čtverečky, necháme vychladnout a můžeme podávat. |