Bramboráčky se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráčky se zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4179 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 kg | Brambory |
5 stroužek | Česnek |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
1 dl | Mléko polotučné |
400 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřová uzená plec |
250 ml | Zakysaná smetana |
150 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 236,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Kmín celý, Majoránka, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboráčky se zelím postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme omyté a oloupané brambory, nastrouháme je a přelijeme vroucím mlékem. |
2 | Přidáme vymačkané kysané zelí, nakrájené uzené maso na kostičky a všechny ostatní přísady. |
3 | Promícháme a pečeme na rozpáleném tuku dočervena. |
4 | Poté podáváme. |