Recept

Jehněčí kýta podle barona

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41790

Ingredience

120 g Cibule
5 g Jalovec
800 g Jehněčí kýta
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 ks Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
50 g Slanina vepřová
200 ml Smetana zakysaná 14%
5 g Sůl
5 g Tymián sušený
100 g Zelenina kořenová
Nálev
1 ks Bobkový list
10 g Citronová kůra
10 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3 g Tymián sušený
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 088kJ
3% Sacharidy 12 g
46% Tuky 35 g
29% Sodík 590 mg
59% Bílkoviny 33 g

Jehněčí kýta podle barona postup přípravy receptu:

1

Připravíme nálev: Všechny suroviny krátce svaříme a necháme vychladnout.

2

Omyté maso potřeme solí smíchanou s tlučeným jalovcem, pepřem, prošpikujeme slaninou. Kýtu dáme do keramické nádoby, zalijeme nálevem a necháme 8 hodin stát.

3

V hrnci podusíme očištěnou, nastrouhanou zeleninu, přidáme jalovec, tymián, cibuli, vložíme maso a opečeme. Zalijeme nálevem i se zeleninou a v troubě zapečeme doměkka. Maso vyjmeme a pokrájíme.

4

Do vydušené šťávy vlijeme kysanou smetanu s moukou a necháme přejít varem. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Maso vrátíme do omáčky.

Poznámka

Podáváme s knedlíkem a brusinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept