Medovník s povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medovník s povidly
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 41794 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
15 g | Citronová kůra |
120 g | Cukr moučkový |
15 g | Cukr vanilka |
50 g | Kandované ovoce |
25 g | Máslo čerstvé |
50 g | Med včelí |
280 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Ořechy lískové |
200 g | Poleva citronová |
100 g | Povidla švestková |
50 g | Rozinky tmavé |
15 g | Sádlo škvařené |
10 g | Skořice mletá |
5 g | Soda jedlá |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 66,9mg |
Draslík | 120,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Kandované ovoce, Med včelí, Ořechy lískové, Sádlo škvařené, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Poleva citronová, Povidla švestková, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medovník s povidly postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku s cukrem, rozklepneme dvě vejce, přidáme med, sádlo, jedlou sodu, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici a vanilkový cukr. Promícháme a vymícháme hladké těsto. Rozřízneme na dvě poloviny a vyválíme dva stejné pláty. |
2 | Plech pomažeme máslem, položíme jeden plát, potřeme povidly, posypeme drcenými ořechy, pokrájeným kandovaným ovocem, rozinkami a zakryjeme druhým plátem těsta. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny. |
3 | Plech vyjmeme, medovník potřeme citronovou polevou a necháme vychladnout. Nakrájíme na čtverečky nebo obdélníčky a podáváme. |