Jehněčí z jednoho hrnce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí z jednoho hrnce
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41795 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
250 g | Cuketa |
500 g | Jehněčí maso |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
300 g | Paprika červená |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 153,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Cuketa, Olej rostlinný, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí z jednoho hrnce postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci uvaříme na kousky nakrájené maso. Osolíme a 30 minut |
2 | vaříme. Vařené maso vyndáme. |
3 | Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, dáme na ni maso, na kostky nakrájené oloupané brambory, nudličky papriky, kostičky omyté cukety, zalijeme vývarem z masa, okořeníme a pod poklicí zvolna dusíme. Před dokončením přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata |
4 | a podusíme doměkka. |
5 | Dochutíme drceným česnekem a sekanou petrželkou. |