Jednoduchý recept

Kuřecí kousky v kořeněné smetanové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 41796
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Kari koření
1200 g Kuře
30 g Mandle
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 717kJ
2% Sacharidy 7 g
91% Tuky 68 g
21% Sodík 410 mg
106% Bílkoviny 60 g

Kuřecí kousky v kořeněné smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené kuře rozdělíme na menší kousky a osolíme.

2

V kastrole na polovině másla a oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme kari koření, papriku, zázvor a vložíme kousky kuřete. Přidáme zbylý tuk a maso osmažíme po všech stranách. Podlijeme vodou, přisolíme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka.

3

Potom do šťávy vmícháme smetanu a znovu přivedeme téměř k varu. Podle chuti osolíme a opepříme.

4

Kousky kuřete ozdobíme oloupanými, nasucho opraženými mandlemi a podáváme v kořeněné omáčce.

5

Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept