Jednoduchý recept

Srbský kuřecí paprikáš

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 41798

Ingredience

1 ks Cibule
1200 g Kuře
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 827 kcal
Kilojoule 3 462kJ
3% Sacharidy 9 g
81% Tuky 61 g
22% Sodík 442 mg
103% Bílkoviny 58 g

Srbský kuřecí paprikáš postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté kuře vykostíme a nakrájíme na kousky.

2

V kastrole na části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme mletou papriku, přidáme kousky kuřete a lehce osmahneme. Osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme.

3

Asi v polovině dušení přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a spařená, oloupaná, na plátky nakrájená rajčata. Vše dusíme doměkka.

4

Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme do pokrmu a krátce povaříme. Osolíme, opepříme, přilijeme rozmíchanou zakysanou smetanu a vše jen prohřejeme.

5

Vhodnou přílohou jsou krupicové noky nebo dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept