Srbský kuřecí paprikáš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srbský kuřecí paprikáš
Srbský kuřecí paprikáš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41798 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1200 g | Kuře |
40 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 256,5mg |
Draslík | 793,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srbský kuřecí paprikáš postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře vykostíme a nakrájíme na kousky. |
2 | V kastrole na části másla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme mletou papriku, přidáme kousky kuřete a lehce osmahneme. Osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme. |
3 | Asi v polovině dušení přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a spařená, oloupaná, na plátky nakrájená rajčata. Vše dusíme doměkka. |
4 | Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme do pokrmu a krátce povaříme. Osolíme, opepříme, přilijeme rozmíchanou zakysanou smetanu a vše jen prohřejeme. |
5 | Vhodnou přílohou jsou krupicové noky nebo dušená rýže. |