Pečená zelenina s ochuceným jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená zelenina s ochuceným jogurtem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41799 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička zelená |
1 ks | Citronová šťáva |
250 g | Jogurt bílý |
200 g | Kedlubna |
200 g | Lilek |
200 g | Mrkev kořen |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
10 g | Oregano sušené |
2 ks | Paprika sterilovaná |
200 g | Paprika zelená |
200 g | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
50 g | Pórek |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
12 plátek | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 601,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 687,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 165,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Kedlubna, Lilek, Oregano sušené, Paprika sterilovaná, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Jogurt bílý, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená zelenina s ochuceným jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Lilek, kedlubnu, mrkev oloupeme a nakrájíme na širší tenké plátky. Papriky nakrájíme stejně jak kořenovou zeleninu. Rajčata překrojíme na poloviny. Všechnu připravenou zeleninu naskládáme na plech. |
2 | Chilli papričku drobně nasekáme, petrželovou nať a pórek nakrájíme a posypeme zeleninu na plechu. Posypeme solí, přiložíme na zeleninu tenké krajíce veky, které pokapeme olejem a posypeme oreganem. Zeleninu také pokapeme olejem, ale oregano nedáváme. Plech vložíme do předehřáté trouby na 30 minut. |
3 | Jogurt dáme do misky, přidáme zbylou nasekanou chilli papričku, nasekanou kapii, prolisovaný česnek, šťávu z 1 ks citrónu a vše důkladně prošleháme. |
4 | Upečenou zeleninu vyjmeme z trouby a upravíme na talíře. Přidáme ochucený jogurt a pečené krajíce veky. |
Poznámka
Zeleninu podáváme teplou, ale chutná dobře také studená.