Recept

Pečená zelenina s ochuceným jogurtem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 41799
Kategorie: Zelenina

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička zelená
1 ks Citronová šťáva
250 g Jogurt bílý
200 g Kedlubna
200 g Lilek
200 g Mrkev kořen
1 dl Olej olivový extra panenský
10 g Oregano sušené
2 ks Paprika sterilovaná
200 g Paprika zelená
200 g Paprika žlutá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
50 g Pórek
200 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
12 plátek Veka

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 399kJ
10% Sacharidy 36 g
27% Tuky 20 g
88% Sodík 2 g
13% Bílkoviny 7 g

Pečená zelenina s ochuceným jogurtem postup přípravy receptu:

1

Lilek, kedlubnu, mrkev oloupeme a nakrájíme na širší tenké plátky. Papriky nakrájíme stejně jak kořenovou zeleninu. Rajčata překrojíme na poloviny. Všechnu připravenou zeleninu naskládáme na plech.

2

Chilli papričku drobně nasekáme, petrželovou nať a pórek nakrájíme a posypeme zeleninu na plechu. Posypeme solí, přiložíme na zeleninu tenké krajíce veky, které pokapeme olejem a posypeme oreganem. Zeleninu také pokapeme olejem, ale oregano nedáváme. Plech vložíme do předehřáté trouby na 30 minut.

3

Jogurt dáme do misky, přidáme zbylou nasekanou chilli papričku, nasekanou kapii, prolisovaný česnek, šťávu z 1 ks citrónu a vše důkladně prošleháme.

4

Upečenou zeleninu vyjmeme z trouby a upravíme na talíře. Přidáme ochucený jogurt a pečené krajíce veky.

Poznámka

Zeleninu podáváme teplou, ale chutná dobře také studená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept