Jednoduchý recept

Putimská vepřová žebírka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 418
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
1 l Hovězí vývar základní
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Okurky nakládané
200 g Párky jemné
20 g Sůl
150 g Tuk
1000 g Vepřová pečeně

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 162kJ
2% Sacharidy 6 g
59% Tuky 45 g
68% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 21 g

Putimská vepřová žebírka postup přípravy receptu:

1

Z vepřové pečeně odsekáme obratlové kosti, opláchneme ji ve vlažné vodě a nasekáme na žebírka. Každé žebírko naplocho prořízneme.

2

Vzniklý otvor v mase vyplníme dílem oloupaného párku a sterilované okurky, upevníme párátkem a žebírka na povrchu osolíme. V rozpáleném tuku je po obou stranách opečeme.

3

Opečená žebírka naskládáme do pekáče.

4

Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmažíme ve výpeku. Zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Vlijeme na žebírka a podusíme v troubě.

5

Měkké maso vyjmeme a zbavíme párátek.

6

Nakonec procedíme šťávu přes hustý cedník na maso, dosolíme a společně podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept