Putimská vepřová žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Putimská vepřová žebírka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 418 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Okurky nakládané |
200 g | Párky jemné |
20 g | Sůl |
150 g | Tuk |
1000 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 86,3mg |
Draslík | 379,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 46,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Sůl, Tuk, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Putimská vepřová žebírka postup přípravy receptu:
1 | Z vepřové pečeně odsekáme obratlové kosti, opláchneme ji ve vlažné vodě a nasekáme na žebírka. Každé žebírko naplocho prořízneme. |
2 | Vzniklý otvor v mase vyplníme dílem oloupaného párku a sterilované okurky, upevníme párátkem a žebírka na povrchu osolíme. V rozpáleném tuku je po obou stranách opečeme. |
3 | Opečená žebírka naskládáme do pekáče. |
4 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmažíme ve výpeku. Zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Vlijeme na žebírka a podusíme v troubě. |
5 | Měkké maso vyjmeme a zbavíme párátek. |
6 | Nakonec procedíme šťávu přes hustý cedník na maso, dosolíme a společně podusíme. |