Jednoduchý recept

Pečené brambory plněné nivou

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Pečené brambory plněné nivou 5 1
Celkový čas: 83 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 68 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 41809
Kategorie: Brambory

Ingredience

8 ks Brambory
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 ml Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 685kJ
3% Sacharidy 11 g
7% Tuky 6 g
13% Sodík 270 mg
11% Bílkoviny 6 g
Pečené brambory plněné nivou

Pečené brambory plněné nivou postup přípravy receptu:

1

Nivu rozdrobíme, petrželovou nať jemně nasekáme.

2

Velké syrové brambory omyjeme kartáčkem, neloupeme. Každou bramboru zabalíme do alobalu a pečeme zhruba 60 minut na roštu v troubě.

3

Upečené brambory vyjmeme z alobalu, necháme prochladnout, seřízneme oba vrcholy a brambory opatrně vydlabeme, abychom zachovali tvar brambory a aby měla vydlabaná brambora „dno“.

4

Vydlabanou bramborovou hmotu rozmačkáme s rozdrobenou nivou, přimícháme smetanu, změklé máslo a petrželovou nať. Umícháme hladkou hmotu, kterou plníme brambory, postavíme je na plech vyložený pečícím papírem a horké troubě zhruba 8 minut zapékáme.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Pečené brambory plněné nivou
Pečené brambory plněné nivou chutnaly mě i manželovi. Dvouletému synovi jsem naplnila bramboru eidamem, ale ten se mi připekl na alobal, takže měl nakonec jen obyčejnou pečenou bramboru. Niva se k alobalu nepřilepila a brambory takto naplněné byly více než vynikající. K bramborám jsme si dali zeleninový salátek z ledového salátu, rajčat, papriky a salátové okurky a letní večeře na terase byla příjemným zpestřením horkého dne. Určitě doporučuji tento recept vyzkoušet. Je snadný, rychlý a ani ne moc finančně náročný.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept