Pečené brambory plněné nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 83 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory plněné nivou
Celkový čas: | 83 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 68 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41809 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
8 ks | Brambory |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 28,1mg |
Draslík | 382,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory plněné nivou postup přípravy receptu:
1 | Nivu rozdrobíme, petrželovou nať jemně nasekáme. |
2 | Velké syrové brambory omyjeme kartáčkem, neloupeme. Každou bramboru zabalíme do alobalu a pečeme zhruba 60 minut na roštu v troubě. |
3 | Upečené brambory vyjmeme z alobalu, necháme prochladnout, seřízneme oba vrcholy a brambory opatrně vydlabeme, abychom zachovali tvar brambory a aby měla vydlabaná brambora „dno“. |
4 | Vydlabanou bramborovou hmotu rozmačkáme s rozdrobenou nivou, přimícháme smetanu, změklé máslo a petrželovou nať. Umícháme hladkou hmotu, kterou plníme brambory, postavíme je na plech vyložený pečícím papírem a horké troubě zhruba 8 minut zapékáme. |
Pečené brambory plněné nivou chutnaly mě i manželovi. Dvouletému synovi jsem naplnila bramboru eidamem, ale ten se mi připekl na alobal, takže měl nakonec jen obyčejnou pečenou bramboru. Niva se k alobalu nepřilepila a brambory takto naplněné byly více než vynikající. K bramborám jsme si dali zeleninový salátek z ledového salátu, rajčat, papriky a salátové okurky a letní večeře na terase byla příjemným zpestřením horkého dne. Určitě doporučuji tento recept vyzkoušet. Je snadný, rychlý a ani ne moc finančně náročný.