Jednoduchý recept

Tagliatelle s omáčkou ze sušených rajčat

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4181

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
125 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
80 g Rajčata sušená sterilovaná
1 hrst Sýr Parmezán
2 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Tagliatelle
5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 611kJ
29% Sacharidy 106 g
18% Tuky 14 g
60% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Tagliatelle s omáčkou ze sušených rajčat postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím připravíme omáčku. V pánvi rozpálíme olej a doměkka orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme sušená rajčata nakrájená na nudličky a prolisovaný česnek a ještě krátce asi minutu orestujeme. Přidáme konzervovaná rajčata, olivy a nakrájenou bazalku. Ochutíme solí a pepřem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a asi 10min povaříme.

3

Omáčkou přelijeme těstoviny, zlehka promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept